A marketingoptimalizálásban a következetesség a legfontosabb

Döntő fontosságú, hogy a platformokon fellelhető tartalomban ne legyenek ellentmondások, ezzel egyértelmű márkaüzenetet közvetítve. Ennek a következetességnek érdemes az eszközökön is megjelennie – fejtette ki Luis Navarrete Gomez, a Lego globális keresőmarketing ágának vezetője.
Egy nyilvános vitafórum második napját a SES London nyitotta meg, amelyen a Facebook, a Lego, a Microsoft és a Mindshare vezetői osztották meg a marketing kampányok optimalizálásával kapcsolatos kulcsfontosságú taktikáikat.
 „Ha megnézzük a mai gyerekeket és a viselkedésüket, akkor ők már nem feltétlenül a Google-t használják az új tartalmak felfedezésére, ezért nekünk harmonikus élményt kell nyújtanunk a különféle eszközökön és következetes üzenetet átadni.” – folytatta Gomez.
James Murray, a Microsoft keresőhirdetési evangelistája (evangelista marketing: olyan szószólók és önkéntesek kinevelése, akik szóbeszéd útján a cég vagy szolgáltatás aktív terjesztésében vezető szerepet játszanak) még hozzátette, hogy „ennek megfelelő végrehajtásához szükségünk van az ezen dolgozó csapat minden egyes tagjának együttműködésére.”
A Microsoft-nál az együttműködés az összes alkalmazott kulcsfontosságú teljesítményjelzőjének része, – Murray elmondása szerint – és ha nem tudja valaki megmutatni, hogy hogyan segített valaki másnak, vagy hogyan javította fel valaki más ötletét, akkor az az éve nem lesz sikeres.

A Facebook számára a relevancia a következetesség mint cél elérésének egyik legfontosabb összetevője. Nicola Day, a közösségi hálózat ügyfélpartnere a pénzügyi szolgáltatások területén, az Oreo leghíresebb Twitter bejegyzését hozta fel példának. A kekszmárkának egy egész csapat ember dolgozott a Super Bowl alatt, készen arra, hogy megbirkózzanak minden lehetséges felmerülő problémával, többek között áramszünet esetén is. Az azóta sokszor leutánzott „Dunk in the Dark” (tunkolás sötétben) bejegyzést 20 000 alkalommal osztották meg a Twitter-en és a Facebook-on öt percen belül, és azóta 545 millió megosztást gyűjtött össze.
A történetmesélés a másik nagy bomba – mondta Day, aki még hozzátette, hogy – az idők során egy márka felismerésének módját kell felépíteni.
 „Egy márkának a Jóbarátoknál többnek, de a Trónok harcánál kevesebbnek kell lennie – mondta. Képesnek kell lenned csak egy epizódot megnézni, de ha követed az egész sorozatot, akkor sokkal jobban meg fogod érteni az egész történetet és a márkát.”
Nagyon fontos, hogy nem szabad összekeverni a következetességet a harmóniával – mutatott rá Chris Wallace, a Mindshare globális digitális marketing részlegének vezetője.
 „Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy következetes üzenetekkel bombázzuk [az ügyfeleket], de nem mindig ugyanazzal az üzenettel, akárhova is mennek” – mondta. Kiemelte a testreszabás fontosságát, hozzátéve, hogy „a személyre szabott kommunikációhoz (one-to-one marketing) történő eljutás még csak egy álom”.
A Facebook-nál mi nem beszélünk a személyre szabott kommunikációról, ugyanis mi képesek vagyunk a releváns tartalmat a megfelelő embereknek a megfelelő időben eljuttatni, és ez az igazán fontos” – mondta Day.
A felhasználók nagyjából 5000 hirdetést látnak naponta, és a közönség szegmentálása elkerülhetetlen a releváns tartalom megfelelő emberekhez történő eljuttatásához. Day javaslata szerint a marketing-szakembereknek az idejük 30-40 százalékát kell a tartalomra, 20 százalékát a kampányokra és a maradék időt azok felmérésére fordítani.
 „Csak ezután hagyhatjuk ki azt, ami nem működik, és amit elhibáztunk, és meglátjuk, hogy mit csináltunk jól és arra ráerősíteni” – mondta.
Gomez szerint, míg az adatok és a mérezhetőség nagyon lényeges, az közel sem olyan fontos, mint észben tartani azt, hogy a marketing végül is az emberekről szól.
 „Ítéletnapig is lehet benyomásokat eladni, de ezeknek a benyomásoknak olyan emberekhez kel eljutniuk, akik relevánsak a számodra” – mondta Murray.

Lapostető szigetelés       Disney gyerekruhák      Playmobil játékok     Dietetikai tanácsadás Baja       VW és AUDI alkatrész     Akác tűzifa, tölgy tűzifa, gyertyán tűzifa és bükk tűzifa